فیلم مستند “عملیات پلنگ” (در دست تولید)

مرد پلنگی 1

محمدصادق فرهادی نیا، دانشجوی دکترای جانورشناسی دانشگاه آکسفورد تصمیم می گیرد که به عنوان پایان نامه بر روی رادیو تله متری پلنگ ایرانی پژوهش کند. بعد از تصویب پایان نامه با موضوع بررسی وضعیت پلنگ ایرانی، دانشگاه آکسفورد و موسسه Panthera تصمیم گرفتند تا با در اختیار گذاشتن پنج تله زنده گیری و شش دستگاه گردنبند مجهز به GPS با قابلیت ارسال نقاط از طریق ماهواره از پژوهشگر این برنامه حمایت کنند. این گردنبندها با توجه به وزن کم آن مزاحمتی برای شکار کردن و تنفس حیوان ایجاد نمی کنند و گردنبند پس از یک سال به طور خودکار از گردن پلنگ باز می شود. از نکات جالب توجه در رفتارهای پلنگ که با این گردنبند ها می توان فهمید آن است که چه گونه ای را شکار کرده است و اینکه چند ساعت و یا حتی چند روز از آن تغذیه می کند.

شش دستگاه گردنبند، پنج عدد تله زنده گیری، یک دستکاه ردیاب رادیویی، لوازم و تجهیزات پیشرفته بیهوشی، Recovery و … تجهیزات محمد برای شروع این سفر پژوهشی خواهد بود.

مرد پلنگی 2

این گردنبند ها امکان ردیابی پلنگ تا یک ساعت گذشته را به ما می دهند. محمدصادق فرهادی نیا به مدت یکسال هر کدام از پلنگ ها را ردیابی می کند، قلمرو آنها را زیر نظر می گیرد، میزان جابه جایی آنها را پایش و رژيم غذایی انها را بررسی می کند و اینکه آیا وارد روستاهای طراف و یا قلمرو یکدیگر می شوند یا خیر. از در کنار هم قرار گرفتن تمامی این داده ها، اطلاعات جدید و مفیدی به دست می آید که تا کنون درباره پلنگ ایرانی وجود نداشته است.

گفتنی است محمد قصد دارد که یک قلاده پلنگ ماده را نیز زنده گیری کند و تا پایان فیلم تمام تلاش خود را به کار می گیرد که این کار را انحام دهد و نام پلنگ را «ایران» بگذارد و داستان فیلم با محوریت ایران دنبال می شود.

مرد پلنگی 3

در این راه محمد از دامپزشکان با تجربه ای همچون دکتر ایمان معماریان و دامپزشکان اروپایی بهره می برد.

مرد پلنگی 5

اهداف پروژه نتیجه گیری نهایی:

هدف اصلی از تولید این فیلم علاوه بر معرفی پلنگ ایرانی به دنیا بررسی جزئیات زندگی پلنگ ایرانیست که برای اولین بار در دنیاست انحام می شود و نتایج آن می تواند تاثیرات شگرفی به حفاظت از این گونه به نظیر و ارزشمند داشته باشد و همچنین می تواند توجه جهانیان را به سمت این گونه جلب نماید. فیلم با ارائه پایان نامه در دانشگاه آکسفورد به پایان می رسد. نتایجی که در این فیلم ارائه می شود همگی برای نخستین بار است که در مورد پلنگ ایرانی رخ می دهد و نتایج آن می تواند مرجع مقاله های بعدی شود.

این نتایج و این فیلم با هدف بزرگ کمک به حفاظت از پلنگ ایرانی انحام می گیرد تا همانند ببر مازندران و شیر ایرانی دچار سرنوشت تلخ انقراض نشود. در این فیلم تصمیم داریم با ترکیب زیبایی بصری و پژوهش های علمی دقیق به ترکیب مخاطب پسند از هنر فیلمسازی و دانش زیست شناسی برسیم.

مشخصات فنی فیلم

زمان فیلم: یک قسمت ۷۰ دقیقه ای به همراه ۵ قسمت ۲۶ دقیقه ای

فرمت: Full HD 1080p

زبان: فارسی – انگلیسی

عوامل فیلم

تهیه کننده: فتح اله امیری

کارگردان: فتح اله امیری – نیما عسگری

مدیر تصویربرداری: نیما عسگری

تدوینگر: مجید محمد دوست

پژوهشگر: محمد صادق فرهادی نیا

دامپزشک: دکتر ایمان معماریان

عکاس: آرش محرمی – علیرضا شهرداری

صدابردار: مجتبی شیراوند

آهنگساز: بابک میرزاخانی

تصویربردار هوایی: مرتضی شهریاری

مجری طرح: موسسه تصویر حیات وحش

با همکاری انحمن یوزپلنگ ایرانی، اداره محیط زیست خراسان رضوی، موسسه Panthera و دانشگاه آکسفورد